Hondententoonstelling KC de Kempen

01-02-2019 t/m 03-02-2019

De tentoonstelling wordt gehouden onder het beschermheerschap van de Fédération Cynologique Internationale (FCI) en onder de voorschriften van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland (RvB).

Er worden op deze 3 dagen ruim 2000 honden geshowd van diverse rassen, de keuringen beginnen iedere dag ‘s morgens om 9:30 uur. Bezoekers kunnen terecht van 8:00 tot 17:00 u. Vanaf 14:00 is de toegang gratis.

De exposanten met hun honden komen uit diverse landen en de honden worden gekeurd door een geselecteerd korps internationale keurmeesters uit Nederland, België, Luxemburg, Ierland, Denemarken en Georgië.

Er wordt iedere dag in 14 ringen gekeurd en per dag zijn er verschillende rassen.

Er is een catalogus te koop waar alle rassen in staan per dag in de diverse klassen en in welke ring ze gekeurd worden.

Iedere dag is er een erekeuring waarin de beste van het ras in zijn/haar groep te zien is om uit te maken wie beste van de groep gaat worden. Voor deze keuring wordt de beste pup en beste veteraan gekeurd en de beste van de koppels.

Op zaterdag en zondag is er ook Junior handling. Hier doen kinderen van 12 t/m 17 jaar hun best om de honden zo goed mogelijk te showen.

En op zondag is tenslotte de laatste keuring de FINALE. De beste van de 10 groepen komen nog 1 keer in de ring om uit te maken wie de beste van de tentoonstelling (Best-In-Show) gaat worden.

Deze dagen zijn zeer interessant om uw rassenkennis op te halen of informatie te vragen. Tevens zijn er een 20- tal stands met een gevarieerd aanbod van artikelen, speeltjes, kammen, borstels, riemen, dekken en ook met informatie, allemaal voor de hond.

Voor meer informatie kijk op onze website. Tevens kunt u hier de  aanwezige rassen terug vinden op de pagina Rassen per dag. Deze pagina wordt medio januari gevuld na het sluiten van de inschrijftermijn.

Het Honden Welzijns Team van de Raad van Beheer zal ook op de show aanwezig zijn.

Openingstijden:
Elke dag van 8:00 tot 17:00 u. Vanaf 14:00 is de toegang gratis. De keuringen beginnen iedere dag ‘s morgens om 9:30 uur

Tarieven:
Toegangsprijs: € 8,00
Houders 65+ kaart: € 4,00
Kinderen t/m 12 jaar gratis entree, mits onder begeleiding.

Bezoekershonden € 5,00
Catalogus € 5,00

Organisatie:
Dogshow Eindhoven

Website Organisatie:
www.dogshoweindhoven.nl